Atelierul de Termopane Bucuresti

Solutii complete pentru reparatii, modificari, adaptari termopane, plase insecte sau termopane noi .

 

Revizie termopane

Firma de revizie termopane

     Pentru ca ferestrele termopan sa functioneze in parametrii optimi este necesar ca, periodic sa se efectueze revizii termopane la sistemele de inchidere, si la balamale. Trebuiesc cercetate si corectate daca este cazul pozitiile cercevelelor fata de toc astfel incat randamentul termic al termopanelor sa fie unul crescut.

Procedura de lucru pentru revizie termopane

      Pentru a preintampina defecte grave si costisitoare a feroneriei unui geam termopan procedurile de revizie termopane ce trebuiesc facute anual de preferat toamna sunt:

  1. ungerea sistemelor de inchidere - se efectueaza periodic si se folosesc doar uleiuri de gresare speciale fara silicon sau alte componente "comerciale" si cu un factor de protectie anti-static foarte mare. Daca s-ar folosi uleiuri sau vaseline normale, praful care s-ar depune in timp pe zona unsa ar imbacsi si bloca feroneria. Deci, atentie cu ce ungeti ferestrele termopan, o gresare incorecta poate duce la griparea feroneriei. Un produs larg disponibil pe piata din tara noastra este sprayul de ungere WD40, care este perfect pentru feroneriile termopan.
  2. reglajul feroneriilor - este normal ca de la sezon la sezon, pozitia ferestrei sa se altereze datorita dilatarii si contractarii zidului in care aceasta este montata. Revizia in acest caz se face prin actionarea punctelor de reglaj pentru a restabili pozitia optima a feroneriei de inchidere fata de corespondentii ei de pe toc. Prin acest tip de procedura se preintampina intrarea gerului iernii prin spatiile ce nu inchid corespunzator din perimetrul ferestrei.
  3. intretinerea garniturilor de etansare - garniturile nu se ung cu uleiuri sau creme speciale, ele nu vor intineri si nu vor fi readuse la stadiul de nou odata ce au inbatranit. Totusi este recomandat ca la sfarsitul fiecarui sezon sa se acorde o atentie sporita asupra curatarii de praf si mizerie a garniturilor cu apa calda si solutie de detergent. Neacordarea atentiei necesare pentru curatarea garniturilor duce la formarea unei cruste solide la suprafata ce intareste garnitura si proprietatile de etansare scad considerabil.
  4. intretinerea sticlelor termopan - acest tip de intretinere se efectueaza mai mult iarna, atunci cand datorita temperaturilor scazute, unele sticle termopan condenseaza. Delasarea in procedura simpla de stergere a condensului periodic de pe suprafata sticlei face ca in timp umiditatea sa treaca de stratul de sticla si sa patrunda in interiorul foilor de geam producand un condens ce nu mai poate fi remediat decat prin inlocuirea in totalitate a sticlei.

 

        Desi unele proceduri sunt recomandate sa le efectuati dumneavoastra, procedurile de reglare, calare si repozitionare ale elementelor de inchidere este bine sa fie facute de specialistii nostrii numai asa avand garantia ca interventia periodica de revizie termopane a adus ferestrele si usile dumenavoastra in parametrii optimi de functionare. Va recomandam sa luati legatura cu unul din inginerii nostrii pentru a va informa despre procedura completa de revizie personalizata pentru structura ferestrelor personale.

Stiai ca peste 70% dintre cazurile de slabire a proprietatilor de etansare a termopanelor sunt datorate garniturilor? O garnitura termopan de calitate superioara tip Ultra 9000 iti poate reda confortul caminului tau!
Afla mai multe despre ULTRA 9000