Atelierul de Termopane Bucuresti

Solutii complete pentru reparatii, modificari, adaptari termopane, plase insecte sau termopane noi .

 

Feronerie termopane

Feronerie termopane

      Feroneria termopan este una din piesele cele mai importante ce intra in compozitia ferestrelor si usilor termopan, ea asigurand buna functionare a acestor sisteme de termoizolatie. O feronerie defecta sau dereglata influenteaza in mod direct capacitatea de termoizolare a ferestrelor si usilor termopan. Este foarte important ca sa existe o firma care sa se ocupe in mod direct cu identificarea, distributia si montajul de feronerie termopane.

      Referitor la acestea, feroneriile termopan trebuiesc NEAPARAT INTRETINUTE cel putin o data pe an. Nu este posibil ca acestea sa functioneze in condtitii optime zeci de ani fara a fi unse sau reglate. Dereglajele ferestrelor termopan duc la o imbatranire prematura a feroneriei prin fortarea elementelor de inchidere sau precara potriviere a lor in planul de inchidere. Prin fenomenul de dereglare a feroneriei termopan apare si patrunderea curentilor de aer si desigur pierderi masive de etanseizare a termopanului.

      Totusi, se intampla ca feroneria sa se rupa. E normal. Deabia cand rupeti prima feronerie cautati detalii despre cum sa o intretineti, dar e prea tarziu pentru ea, dar, nu si pentru cea noua care urmeaza sa v-o montam. Cu ea sigur o sa aveti grija si o sa o intretineti. Tocmai prin intretinerea adusa la feronerie termopane o sa va bucurati de performantele maxime de etansare si functionalitate impecabila a ferestrelor termopan. Daca inca nu e rupta dar da semne de dereglare, afla din pagina revizie termopane ce este de facut.

Tipuri de feronerie termopane

     In lista ce urmeaza avem sa va prezentam principalele piese de feronerie termopan ce au gradul cel mai ridicat de defectare si inlocuire:

  • manerul sau cremonul termopan - este prima piesa cu care oricine intactioneaza atunci cand doreste sa deschida sau sa inchisa o fereastra, deci, implicit si prima piesa care se poate rupe sau defecta. In genere, defectiunile manerelor termopan pot fi remediate foarte usor iar problemele induse de un maner termopan defect sunt minime.
  • sistemul de feronerie oscilobatanta - sau rabatabila cum mai este ea numita. Este un sistem deoarece, chiar daca se defecteaza o portiune din el cum ar fi o balama, o transmisie sau un blocaj de inchidere, este de recomandat sa se inlocuiasca in totalitate. Acesta recomandare de inlocuire totala vine datorita problemelor ulterioare ce pot aparea dupa incercarea de reparatie a sistemului. O data cu prima defectare a unui ansamblu de feronerie oscilobatanta, care a survenit desigur datorita uzurii excesive, cu siguranta vor aparea in scurt timp si alte defectiuni. Tocmai din acest considerent se recomanda inlocuirea in totalitate a sistemului de feronerie oscilobatanta pentru a se elimina pe viitor neplacerile aduse de catre alta serie de defecatri.
  • setul de balamale termopan - sunt piese in care sta toata greutatea cercevelei si asa cum e si firesc au cele mai mari sanse sa se defecteze daca nu au parte de intretinere si reglare anuala.
  • sistemul de inchidere multipunct - sau broasca de inchidere in cinci puncte, este feroneria ce asigura inchiderea, etansarea si incuierea usilor termopan de exterior. Fiind un mecanism complex, manipularea incorecta sau necalarea si lipsa de intretinere la timp a usii termopan duc la defectarea mecanismului. Broasca fiind ea insusi piesa de schimb, nu se gasesc piese mai mici din componenta ei pentru a fi schimbate individual, singura procedura de reparatie posibila pentru o broasca multipunct defecta este aceea de a o inlocui.

       Deci, de aveti nevoie de feronerie termopan, indiferent ca este vorba de balamale, broaste, manere, butuci sau seturi complete de oscilobatare, noi le avem pe toate. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa vizitati pagina noastra cu lista de preturi si sa consultati tarifele practicate de noi.

      Pentru a va face o impresie completa de cum se pot repara feroneriile termopan de la ferestre si usi, puteti lua legatura telefoniccu unul din inginerii nostrii folosind datele din pagina noastra de contact.

Stiai ca peste 70% dintre cazurile de slabire a proprietatilor de etansare a termopanelor sunt datorate garniturilor? O garnitura termopan de calitate superioara tip Ultra 9000 iti poate reda confortul caminului tau!
Afla mai multe despre ULTRA 9000